Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ARANY DÍJ A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUSNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.

Image

Harmadik alkalommal rendezték meg a The Bridge of Music nemzetközi kórusversenyt Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában 2014. július 18-a és július 21-e között, melyre Európa és Kína egyházzenei és civil amatőr kórusai kaptak meghívást. A résztvevők műsorának közös pontja, hogy mindannyian legalább egy-egy Kodály-művel is készültek. A rendezvény fő célja az európai és a kínai kultúra találkozása és a Kodály-módszer megismertetése volt.
Tovább...
 
TUSVÁNYOS 25 - A MEDVE NEM JÁTÉK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.
Huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre július 22. és 27. között a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Az 1990-ben az erdélyi Bálványoson induló, majd 1996-ban Tusnádfürdőre költöző – azóta Tusványosként emlegetett – rendezvény évről-évre a magyar nemzetpolitikai kérdések megvitatásának legfontosabb helyszíne, határon inneni és túli közéleti szereplők részvételével. De Tusványos ennél jóval több.
Tovább...
 
Csángó est Nyisztor Ilonával és tanítványaival Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 22.

Image

Újra Székesfehérváron lép fel tanítványaival együtt Nyisztor Ilona. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert csángó népdalénekes és diákjai ezen a héten Velencén táboroznak. Szerdán 18.00 órakor csángó zenés esttel örvendeztetik meg a fehérváriakat a Városházán, előtte szentmisén is részt vesznek a Ciszterci templomban.
Tovább...
 
Zenei csemegék a hétvégére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 18.
 

Image

Igazi csemegéket ajánlanak a zenekedvelő székesfehérváriaknak és a turistáknak a hét második felében. Tegnap folytatódott a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat, ma a Kaposvár Helyőrségi Zenekar lép fel a pákozdi Katonai Emlékparkban, majd szintén pénteken és szombaton újabb állomásaihoz érkezik a KultúrKorzó a Belvárosban.
Tovább...
 
Stressz nélkül, elégedetten... a Krisna-völgyi búcsúban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 18.

Image

„Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett, zamatos, kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, ne feledd: lesznek emberek, akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: Te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és ha van valaki, akit kedvelsz, de ő nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán légy. De tudd, ha ezt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán lehetsz, s lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted az életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz Te szilva vagy, de próbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni.”
Tovább...
 
Birodalmak fojtogató gyűrűjében Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. július 11.

Image

A 85. ünnepi könyvhéten Székesfehérváron mutatták be Káliz Sajtos József a Felsőmagyarország Kiadó gondozásában megjelent új kötetét. Már a kiadvány címe is -„Honszerző idők – Vereckétől a pozsonyi csatáig” - figyelmet érdemel, elgondolkoztató és egyben izgalmas olvasmánynak ígérkezik.
Tovább...
 
ANIMÁCIÓS FILMEKKEL VÁRJA A CSALÁDOKAT JÚLIUSBAN A BARÁTSÁG MOZI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 11.

Image

Júliusban szombatonként 16 órától animációs filmekkel várják a családokat a Barátság moziba. Olyan filmeket tűznek műsorra, mint az Így neveld a sárkányodat 2., a Rió 2. és a Visszatérés Óz birodalmába. Július 5-én az Így neveld a sárkányod volt terítéken, július 12-én pedig a Rió 2. szerepel a programban, a Visszatérés Óz birodalmába című animációs filmet pedig július 19-én vetítik.
Tovább...
 
Kapcsolódj ki Családoddal a Krisna-völgyi Búcsúban! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 11.

Image

Íme, az idei Krisna-völgyi Búcsú nagyszínpadi programterve, amely kiváló időtöltést és kikapcsolódást jelenthet az egész Családod részére, akár több napon keresztül is!
Tovább...
 
Zene, nyár, Fehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. július 11.

Image

Komolyzenei, akusztikus jazz és világzenei koncertekkel, valamint látványos fényfestéssel, DJ programokkal várják pénteken és szombaton esténként a Belvárosban sétálókat Székesfehérváron. A júliusi és augusztusi eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Tovább...
 
INNOVÁCIÓS VÁNDORKIÁLLÍTÁS A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI-KASTÉLYBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 11.

Image

Az Óbudai Egyetem Innovációs vándorkiállítása az egyetemen elkészült kutatás-fejlesztési projektjeiből összeállított posztereket, valamint két famodellt mutat be különböző, Székesfehérvár vonzáskörzetében lévő településeken. A kiállítás célja, hogy minél többen megismerhessék az Óbudai Egyetemen folyó érdekes fejlesztéseket, kutatási témákat. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők a megnyitóra és az azt követő hetekben (2014. július 10. - 2014. augusztus 10. között) a kiállítás megtekintésére a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba.
Tovább...
 
ZENÉS VÍGJÁTÉKKAL INDUL AZ ÚJ ÉVAD A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 10.

Image

Zenés vígjátékkal indul a 2014/2015-ös évad a Vörösmarty Színházban. A 3:1 a szerelem javára című darabban ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés keveredik. Az 1936-ban született mű szerzőit, Ábrahám Pált, Szilágyi Lászlót, Kellér Dezsőt és Harmath Imrét feltehetően a berlini olimpián sikeresen szereplő magyar sportolók, köztük az olimpiai aranyérmet nyert pólósok ihlették meg a zenés vígjáték megírására.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4269 - 4279 / 6216